ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 20 жовтня очікується незначне підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 20 жовтня 2011 р. очікується незначне підвищення провідних індексів. Незважаючи на напружену обстановку в єврозоні, корпоративний фон і майбутня публікація макроекономічних даних чинять позитивний вплив на ринки акцій.
Зокрема, до відкриття торгів Міністерство праці США опублікує ряд даних по ринку праці в країні. Зокрема, в своїй доповіді відомство повідомить число первинних вимог щодо виплати з безробіття за тиждень, який завершився 15 жовтня ц.р. На думку аналітиків, показник знизиться до 400 тис. вимог.
Крім того, позитив на ринку підтримується і сезоном корпоративної звітності, що продовжується в США. Зокрема, раніше сьогодні свої результати за підсумками 9 місяців 2011 р. опублікував один з найбільших в світі виробник цигарок Philip Morris International (PMI). Чистий прибуток компанії виріс за звітний період на 21,8%.
У сировинному секторі також очікується підйом. Ціни на "нафтові" ф'ючерси Light Sweet ростуть в ціні, що може позитивно відбитися на котируваннях провідних нафтогазових і нафтосервісних компаній США.
Станом на 15:00 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 55,00 пункту (+0,48%), на індекс S&Р - на 4,10 пункту (+0,34%), на індекс Nasdaq - на 0,25 пункту (+0,01%).