ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 17 жовтня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 17 жовтня 2011 р. очікується зростання провідних індексів. Інвестори налаштовані оптимістично після прийняття на минулому тижні нових заходів для розв'язання кризової ситуації в зоні євро.
Нагадаємо, в Парижі 15 жовтня ц.р. відбулася зустріч представників G20, в ході якої було прийнято комюніке, в якому міністри фінансів і глав Центробанків провідних світових економік позначили заходи, необхідні для відновлення довіри до глобальної фінансової системи, забезпечення її стабільності і зростання світової економіки. Зокрема, члени "двадцятки" висловили готовність виконати зобов'язання, взяті на себе за підсумками зустрічі у вересні ц.р. у Вашингтоні, а також позитивно відгукнулися про "амбітної реформи" економічної системи Європи і завершення країнами зони євро реалізації рішень, прийнятих країнами валютного блоку 21 липня 2011р. і спрямованих на збільшення обсягу та підвищення гнучкості інструментарію Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF).
Крім ситуації в єврозоні істотний вплив на американські ринки акцій нададуть і корпоративні новини. У США триває сезон фінансової звітності за підсумками III кварталу ц.р. Зокрема, сьогодні інвесторів чекає оголошення результатів банків Citigroup і Wells Fargo, а також нафтосервісної компанії Halliburton. Крім того, після закриття торгів попередні результати за період опублікує корпорація IBM.
Увага інвесторів також привернуть і макроекономічні новини. О 16:15 за Києвом Федеральна резервна система (ФРС) США оприлюднить дані з обсягів промислового виробництва у вересні 2011 року. Аналітики прогнозують, що цей показник збільшиться на 0,2%.
Станом на 13:50 по Києву котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 27,00 пункту (+0,23%), на індекс S&P - на 4,40 пункту (+0,36%), на індекс Nasdaq - на 11,50 пункту (+0,36%).