ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 15 серпня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 15 серпня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів услід за ринками Європи та Азії, що виросли на позитивних новинах кінця минулого тижня і макроекономічної статистики зі США і Японії. Учасників фондового ринку надихнула статистика роздрібних продажів у США за липень і дані по ВВП Японії, згідно з якими показник за квітень-червень 2011 р. скоротився не так серйозно, як стверджували прогнози.
Сприятливо на настрій учасників ринків вплинули і новини про те, що чотири європейських держави, включаючи Францію, минулого тижня ухвалили рішення про заборону коротких продажів акцій.
Зростанню індексів сприяло і підвищення котирувань нафтогазового сектора. Акції британської BP і британо-голландської Royal Dutch Shell на відкритті європейських фондових торгів подорожчали услід за зростанням ціни на нафту. Схожа динаміка котирувань може спостерігатися на відкритті американських торгових майданчиків, де в "плюс" можуть переміститися котирування ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips.
Корпоративні новини сьогодні також не залишаться без уваги інвесторів. Свої фінансові звіти опублікують виробник радіовимірювального і електровимірювального обладнання Agilent Technologies, виробник косметики Estee Lauder і Sysco Corp., Яка займається дистрибуцією продуктів харчування.
Серед макроекономічних новин особливий інтерес представлятимуть дані Федерального резервного банку Нью-Йорка по виробничому індексу за серпень 2011р., А також статистика, яка відображає стан будівельного ринку США, яка буде оприлюднена Національною асоціацією будівельників житла і Wells Fargo.
Станом на 13:32 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 39,00 пункту (+0,35%), на індекс S&P - на 2,10 пункту (+0,18%), на індекс Nasdaq - на 8,50 пункту (+0,39%).