ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 14 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 14 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів. На перший план знову вийшли побоювання, пов'язані з економічною ситуацією в Європі. Зокрема, увага інвесторів буде прикута до Греції, де сьогодні відбудеться другий етап переговорів Президента Греції Каролоса Папульяса з головами парламентських партій. Перший етап, який відбувся 13 травня ц.р. і тривав практично весь день, виявився безрезультатним. Партійним лідерам так і не вдалося вирішити протиріччя і прийти до консенсусу щодо формування коаліційного уряду, який повинен продовжити реалізацію жорстких заходів економії, необхідних для отримання кредитної антикризової підтримки.

Також в центрі уваги трейдерів знову виявиться фінансовий сектор. 11 травня ц.р. після закінчення фондових торгів в США міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг великого банку J.P.Morgan Chase на одну сходинку - c AA - до A+ з можливістю подальшого зниження. Зниження рейтингу пов'язане з оприлюдненням банком 10 травня ц.р. інформації про втрати 2 млрд дол. на невдалих інвестицій. Дані новини можуть негативно позначитися як на котируваннях J.P.Morgan Chase, так і на секторі в цілому.

В "мінусі" можуть відкритися торги і для інтернет-гіганта Yahoo! після того, як напередодні її генеральний директор Скотт Томпсон покинув свій пост після скандалу у зв'язку з даними, які він вказав в резюме. Зокрема, в документі повідомлялося, що Томпсон отримав вчений ступінь у галузі комп'ютерної техніки та програмування при фактичній наявності у нього тільки ступеня бакалавра в області економіки.

Станом на 14:35 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones опустилися на 93,00 пункту (-0,73%), на індекс S&P - на 10,90 пункту (-0,81%), на індекс Nasdaq - на 20,50 пункту (-0,79%).