ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 14 червня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 14 червня очікується підвищення провідних індексів, передає РБК. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. При цьому зовнішній фон торгів сьогодні достатньо сприятливий: фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei на 1,8%, торгові майданчики Європи відкрилися також підвищенням провідних індексів.

У відсутність статистичних даних по економіці США, гравці фондового ринку звернуть увагу на статистику з Європи, зокрема - на доповідь статистичного агентства Eurostat за об'ємом промвиробництва в зоні євро в квітні 2010 р. Згідно даним Eurostat, показник в порівнянні з попереднім місяцем підвищився на 0,8%, хоча аналітики прогнозували зростання цього показника на 0,5% в місячному численні. Ці новини можуть сприяти зростанню котирувань в банківському секторі, особливо чутливо реагуючого на події макроекономічного плану, включаючи такі кредитні організації як Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Morgan Stanley і ін.

Зростання цін на "чорне золото" і метали може позитивно позначитися на котируваннях нафтових Exxon Mobil, Chevron, ConocoРhillips і нафтосервісній Schlumberger, а також на ринковій вартості паперів алюмінієвого гіганта Alcoa і міднодобувної Freeport McMoRan Copper&Gold.

Тим часом, звернути увагу інвестори можуть і на рекомендації аналітиків Deutsche Bank AG, що полягають в тому, щоб "купувати" акції американської корпорації AMR Corp, - материнській компанії найбільшого авіаперевізника в США American Airlines.

Зробити вплив на хід торгів може інформація про те, що провідний виробник сільськогосподарських добрив Mosaic Co. веде переговори про покупку мексиканської Grupo Fertinal за 1 млрд дол. Крім того, сьогодні з'явилася інформація про те, що телекомунікаційна Cablevision Systems Corp., за неофіційними даними, планує придбати Bresnan Communications, що переважно належить американському інвестиційному фонду Providence Equity Partners, за 1,3 млрд дол.

За станом на 14:28 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 122 пункти (+1,21%), на індекс Nasdaq - на 33,75 пункту (+1,85%), на індекс S&Р - на 14,1 пункту (+1,31%).