ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 12 жовтня 2011 р. очікується підйом провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 жовтня 2011 р. очікується підйом провідних індексів. Американські інвестори проявляють оптимізм на тлі зростання європейських індексів.
Ведучі котирування Європи після відкриття в червоній зоні пішли вгору і закріпилися в "плюсі". Незважаючи на відмову парламенту Словаччини підтримати проект з розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), інвестори впевнені в благополучному результаті. Зокрема, план може бути підтриманий провідною опозиційною партією в ході повторного голосування.
Позитивно на американські ф'ючерси вплинула і заява глави Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу про те, що організація має намір представити план з рефінансування європейських банків до 12 жовтня 2011 р. Очікується, що Єврокомісія в рамках "комплексного підходу і боротьби з кризою" оприлюднить ініціативи, які допоможуть кредитним організаціям протистояти борговим проблемам єврозони.
Крім того, увага трейдерів буде звернено на корпоративні новини. Напередодні в США почався сезон фінансової звітності за III квартал 2011 р. Незважаючи на звіт найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa, який розчарував аналітиків (чистий прибуток в перерахунку на звичайну акцію виявився нижчим за прогнози майже в 1,5 рази), інвестори з оптимізмом чекають публікації результатів інших компаній. Зокрема, до початку торгів свій звіт представить компанія PepsiCo.
Тим часом зростання ф'ючерсів на ринках акцій США стримується за рахунок сировинного сектора. Раніше сьогодні Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизило свій прогноз по світовому попиту на нафту в 2011 р. і 2012 р. на 50 тис. бар./ добу та 210 тис. бар./добу відповідно через темпи розвитку світової економіки, що знижуються.
Станом на 14:15 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 112,00 пункту (+0,99%), на індекс S&P - на 11,30 пункту (+0,95%), на індекс Nasdaq - на 27,00 пункту (+1,18%).