ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 12 травня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 12 травня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів, повідомляє РБК. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на американські біржові індикатори. Ринок постарається відіграти втрати попередньої торгової сесії, викликані напруженістю ситуації з борговими проблемами країн єврозони. Бурхливий оптимізм, викликаний 10 травня ц.р. новиною про те, що Євросоюз створить стабілізаційний механізм обсягом 750 млрд євро, дещо спав і поступився місцем песимістичним настроям на американському фондовому ринку 11 травня. У довгостроковій перспективі в учасників ринку до цих пір залишаються сумніви в тому, що Афіни, а також інші держави єврозони з великим дефіцитом бюджету зможуть провести заплановані програми, що вимагають введення жорстких заходів економії, і уникнути реструктуризації боргів.

На сьогодні запланований вихід ряду статистичних даних по економіці США, які не зможуть залишити інвесторів байдужими. Так, до початку торгової сесії будуть опубліковані дані Міністерства торгівлі країни по негативному сальдо торгового балансу США в березні 2010 р. (прогноз аналітиків - значення показника на утраті 39,8 млрд дол.). О 17:00 за київським часом вийде доповідь Міністерства енергетики США по комерційних запасах сирої нафти з 1 по 7 травня 2010 р., який може здійснити вплив на динаміку котирувань енергетичних компаній, включаючи нафтові Exxon Mobil, Chevron Corp., ConocoРhillips і нафтосервісну Schlumberger.

Американські фондові торги можуть скластися достатньо сприятливо для золотодобувних компаній Newmont Mining і Barrick Gold, їх акції можуть подорожчати на тлі зростання цін на золото.

Тим часом інтерес для інвесторів представлятимуть і корпоративні новини, зокрема квартальний звіт виробника мережевого устаткування Cisco Systems Inc., фінансовий звіт медіаконгломерата Walt Disney Co. і результати за II квартал мережі магазинів з продажу натуральних харчових продуктів Whole Foods Markets Inc.

Крім того, на хід торгової сесії може зробити вплив інформація про те, що, за неофіційними даними, страхова компанія AIG веде переговори з британською Prudental Plc. з питання коректування умов операції на суму 35,5 млрд дол. з продажу азіатського підрозділу AIG британському страховикові.

За станом на 14:54 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 37 пунктів (+0,35%), на індекс S&Р - на 5,3 пункту (+0,46%), на індекс Nasdaq - на 4,75 пункту (+0,25%).