ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 11 жовтня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 11 жовтня 2010 р. очікується зростання провідних індексів, пише РБК. У відсутність макроекономічної статистики інвестори чекають наміченого на сьогодні виступу представників Федеральної резервної системи (ФРС) США і подальшої публікації протоколів засідань ЦБ: аналітики прогнозують, що ФРС повідомить про свою прихильність обраному кредитно-грошовому курсу і продовжить проводити фінансові вливання в американську економіку. Без уваги гравців не залишиться також ситуація на європейських фондових біржах, де, незважаючи на представлені на відкритті торгів несприятливі статдані, спостерігається упевнене зростання провідних індексів.

Якщо спиратися на тенденцію, що сформувалася на європейських фондових біржах, американські фондові майданчики відкриються в "плюсі" для нафтогазової компанії Chesapeake Energy Corp. Напередодні вона домовилася про продаж 33,3% акцій в техаському енергетичному проекті Eagle Ford третьою по величині в Китаї нафтової компанії CNOOC за 1,08 млрд дол. Більш того, за додаткових 1,08 млрд дол. CNOOC узяла на себе 75% відповідальності за буріння свердловин і обслуговування родовищ. За рахунок співпраці в даній сфері Chesapeake Energy розраховує до кінця 2012 р. збільшити кількість бурових веж в регіоні майже в 4 рази, а об'єм що видобувається на день нафти - в декілька сотень разів.

На відкритті фондових майданчиків також можуть підвищитися котирування цінних паперів Monsanto. У Чікаго ф'ючерси на кукурудзу і сою помітно підросли, коли Міністерство сільського господарства США представило більш песимістичний, ніж очікувалося, прогноз за об'ємом світового сільськогосподарського виробництва. У зв'язку з цим американські законодавці затурбувалися про можливе скорочення постачань відповідної продукції, що обіцяє високий попит на товари.

Станом на 14:13 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 56,00 пункту (+0,51%), на індекс Nasdaq - на 6,25 пункту (+0,31%), на індекс S&Р - на 2,2 пункту (+0,19%).