ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 11 жовтня 2011 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 11 жовтня очікується зниження провідних індексів. Інвестори налаштовані песимістично на тлі новин із єврозони, у ряді країн якої триває боргова криза.
Зокрема, увагу європейських трейдерів звернуто на Словаччину. Раніше сьогодні словацька партія "Свобода та солідарність" (SaS), що входить в чотирьохпартійну правлячу коаліцію країни, пригрозила зірвати ратифікацію плану з розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) у словацькому парламенті. За словами одного з депутатів, фракція має намір у повному складі утриматися від голосування, що не дозволить уряду країни набрати достатню кількість голосів для ратифікації плану.
Зазначимо, що Словаччина залишається єдиною країною єврозони, яка ще не ратифікувала проект, що трактувався європейськими лідерами як головний засіб у боротьбі з кризою суверенних боргів. Голосування відбудеться сьогодні після 14:00 за київським часом.
Крім того, американські інвестори стримують активність напередодні початку сезону квартальної звітності, який розпочнеться сьогодні зі звіту найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa. Результати компанії будуть опубліковані після завершення торгової сесії.
Також в сегменті корпоративних новин інвестори продовжать стежити за компанією Netflix, яка надає послуги з прокату відео і по потоковим трансляціях. Напередодні компанія скасувала проект по створенню Qwikster, окремого сервісу для прокату DVD. Даний план компанії викликав невдоволення клієнтів, тому його відміна позитивно позначилася на її котируваннях в ході минулих напередодні торгів.
Станом на 13:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 37,00 пункту (-0,33%), на індекс S & P - на 7,70 пункту (-0,65%), на індекс Nasdaq - на 7,00 пункту (-0,31%).