ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 1 травня очікується незначне зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 1 травня 2012 р. очікується незначне зростання провідних індексів. Після досить невдалого для акцій квітня (індекс S&P 500 втратив за підсумками місяця 0,8%) інвестори в США побоюються ризикувати на тлі невизначеності перспектив американської економіки в поточному кварталі. Сьогоднішня тенденція на Уолл-стріт буде визначатися даними з ділової активності в обробній промисловості США за квітень, які будуть опубліковані о 17:00 за київським часом. Економісти очікують, що індекс ділової активності (ISM index) в обробному секторі знизився до 53 пунктів з березневого значення 53,4.

Ключем для інвесторів будуть служити і свіжі корпоративні звіти. Так, найбільший американський виробник ліків Pfizer Inc. сьогодні відзвітував про результати за I квартал 2012 р. Прибуток фармкомпанії виявився краще ринкових прогнозів, що обіцяє акціям Pfizer вдалий старт на сьогоднішніх торгах.

Американська авіакомпанія Delta Air Lines напередодні оголосила про намір придбати нафтопереробний завод в районі м. Філадельфія за 180 млн дол., виявивши новаторський підхід у справі скорочення паливних витрат. Першотравнева торговельна сесія покаже реакцію учасників ринку на цю операцію.

Сьогодні американські автовиробники оприлюднить дані з продажів у США за квітень, що безсумнівно вплине на рух котирувань у автомобільному секторі.

Акції медіагіганта News Corp. можуть значно подешевшати у зв'язку з публікацією звіту британського парламентського комітету з культури і ЗМІ, в якому глава News Corp. Руперт Мердок і його син Джеймс звинувачуються в "навмисній сліпоті" по відношенню до кричущих порушень журналістської етики в британських виданнях корпорації.

Станом на 15:30 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 16,00 пункту (+0,12%), на індекс S&P - на 0,20 пункту (+0,01%), на індекс Nasdaq - на 3,00 пункту (плюс 0,11%).