ua en ru

На облаштування пункту пропуску "Гоптівка" виділять 20 млн грн, - М.Добкін

На облаштування пункту пропуску "Гоптівка" через українсько-російський кордон у Харківської області із державного бюджету наступного року буде виділено 20 млн грн. Про це за підсумками засідання українсько-російської робочої групи із питань щодо розвитку прикордонної співпраці повідомив голова харківської обласної держадміністрації Михайло Добкін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Для "Гоптівки" наступного року виділяється 20 млн грн. Із російського боку розширення пропускної спроможності було зроблене давно. Кількість спеціальних переходів, які пропускають потоки автотранспорту з російського боку, у декілька разів більше, ніж у нас. Ми зараз йдемо шляхом переоблаштування терміналу на кордоні і збільшимо нашу пропускну спроможність з урахуванням сучасних технологій", - сказав М.Добкін.
За його словами, переобладнати пункт пропуску планують до 2012 року, аби туристи, які приїдуть до України на матчі Чемпіонату Європи із футболу, витрачали мінімум часу на проходження кордону.
За словами М.Добкіна, із місцевого бюджету буде профінансовано облаштування ще декількох переходів через кордон.
"Це не будівництво палаців, мостів і естакад, це вагончик і необхідні комунікації, які мають бути на ділянці кордону", - сказав губернатор. За його словами, це невеликі гроші.