ua en ru

На Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча сталася пожежа, постраждалих немає

На ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (ММК ім. Ілліча, Донецька область) сьогодні сталася пожежа. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

Так, 13 вересня о 10:23 у м. Маріуполі по вул. Левченко, 1, на металургійному комбінаті ім. Ілліча у цеху холодного прокату, відділення гарячого безперервного цинкування виникла пожежа.

За попередньою інформацією, під час проведення зварювальних робіт сталася розгерметизація прокатного агрегату гарячого цинкування та загоряння приблизно 3 т відпрацьованого мастила, яке витекло з прокатного агрегату.

На момент виникнення пожежі відділення гарячого безперервного цинкування знаходилося на плановому ремонті.

Пожежу локалізовано об 11:49, ліквідовано о 12:01. На ліквідацію пожежі було залучено 8 одиниць техніки та 32 чол. особового складу.

Загиблих та постраждалих немає.

За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт.

"Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо-і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа.