ua en ru

На Кубі буде відмінена карткова система розподілу продуктів харчування

На Кубі поступово буде скасована карткова система розподілу продовольства, заявив голова Держради країни Рауль Кастро, виступаючи на відкритті шостого за рахунком і першого за 14 років з'їзду кубинської Комуністичної партії. Ця реформа буде здійснена в рамках п'ятирічного плану коригування економіки, передає РБК з посиланням на "Синьхуа".

Р.Кастро назвав цей захід життєво необхідним для кубинської економіки, яка не може "тягнути на собі цей тягар". До остаточного скасування карткової системи, за словами глави держави, необхідно значно збільшити виробництво продовольства на острові. Скасування "карток" стало чи не найбільш обговорюваним питанням у кубинському суспільстві напередодні партійного з'їзду, додав Р.Кастро.

Нагадаємо, в 2006 р. Фідель Кастро через хворобу відійшов від керівництва Кубою, передавши повноваження глави держави своєму братові, 79-річному Р.Кастро. З тих пір він майже не з'являвся на публіці. У свою чергу брат Фіделя майже відразу ініціював програму економічних реформ, яка в тому числі на увазі збільшення ролі приватного підприємництва. За словами самого Р.Кастро, цей економічний план - не повернення до капіталізму, а порятунок соціалістичного ладу, який знаходиться під загрозою.