ua en ru

На ХТЗ завершено будівництво нової лінії виробництва труб за 260 млн грн.

На Харцизькому трубному заводі, що входить до групи "Метінвест", завершені роботи з будівництва нової лінії виробництва одношовних товстостінних труб великого діаметру (ТВД) із сталі категорії міцності до Х80. Загальна сума капіталовкладень в проект в рамках модернізації підприємства склала близько 260 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Завершуючим етапом будівництва в 2010 р. стало введення в експлуатацію нового гідропресу, що дає можливість проводити випробування труб в діапазоні діаметрів 406-422 мм з товщиною стінок від 6,3 мм до 40 мм з максимальним тиском випробування 300 бар. Раніше, в 2009 р., в експлуатацію був запущений новий фаскообрізний верстат і проведена реконструкція листозгинної машини. Введення в експлуатацію даного устаткування дозволило ХТЗ освоїти випуск труб діаметром 530 мм з товщиною стінки від 7,9 мм до 19 мм, 12-метрової довжини з одним подовжнім швом. Будівельні роботи зі спорудження нової лінії були початі в 2006 р.

ВАТ "Харцизький трубний завод" - один з найбільших в СНД виробників прямошовних електрозварювальних труб великого діаметру від 508 мм до 1422 мм із зовнішнім антикорозійним і внутрішнім антикорозійним або гладким покриттям для магістральних газо- і нафтопроводів. Потужності заводу дозволяють випускати більше 1,3 млн т труб на рік, зокрема 665 тис. т труб з покриттям.