ua en ru

На кордоні з Україною з боку РФ не працюють 2 пункти пропуску та 1 працює тільки на в'їзд, - ФМС

На кордоні з Україною з боку Російської Федерації не працює 2 пункти пропуску (митні пости "Куйбишево" і "Весело-Вознесенка") і 1 ("Гуково") працює тільки на в'їзд.

На кордоні з Україною з боку Російської Федерації не працює 2 пункти пропуску (митні пости "Куйбишево" і "Весело-Вознесенка") і 1 ("Гуково") працює тільки на в'їзд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федеральної митної служби.

"В цілому ситуація на кордоні залишається складною. Досі не відновлено пропуск фізичних осіб і транспортних засобів через митний пост МАПП Куйбишеве Таганрозької митниці. Через митний пост МАПП Гуково Ростовської митниці пропуск фізичних осіб і легкових транспортних засобів здійснюється тільки на в'їзд до Російської Федерації. Решта митних постів у пунктах пропуску на російсько-українському кордоні в регіоні діяльності Південного митного управління працюють у штатному режимі", - наголошується в повідомленні.

Що стосується "Весело-Вознесенки", то вночі 2 липня через розпочаті бойові дії на суміжному пункті пропуску "Новоазовськ" (Україна) особовий склад митного поста "Весело-Вознесенка" Таганрозької митниці Південного митного управління спільно зі співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Ростовської області організували евакуацію цивільних осіб, що знаходилися в пункті пропуску.

Серед евакуйованих - 18 водіїв вантажних транспортних засобів, водій легкового автомобіля, троє співробітників державних контрольних органів. На нейтральній території між державами опинився рейсовий автобус Ростов-на-Дону (Росія) - Кишинів (Молдова), пасажири якого вже пройшли прикордонний і митний контроль на виїзд з Російської Федерації. Автобус, у якому перебувала 41 особа, був повернутий на російську сторону.

Станом на 11:00 за московським часом, згідно з повідомленням, особовий склад митного поста "Весело-Вознесенка" знаходиться на робочих місцях і готовий до виконання функцій. "Однак поки ситуація не стабілізувалася, пропуск фізичних осіб та автотранспорту не здійснюється", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 2 липня інформаційний центр Ради національної безпеки і оборони України повідомив, що Російська Федерація 1 липня закрила три міжнародних автомобільних пункти пропуску на кордоні з Україною - "Гуково", "Донецьк" і "Новошахтинськ" у Ростовській області.

Як наголошують в РНБО, раніше через зазначені пункти пропуску безперешкодно проходили бойовики з Росії на територію України.