ua en ru

На форумі в Ярославлі офіційно оголосили, що на літаку Як-42, який розбився, перебувала хокейна команда міста "Локомотив"

На Світовому політичному форумі в Ярославлі офіційно оголосили, що на розбитому літаку Як-42 перебувала ярославська хокейна команда "Локомотив". Один з модераторів секції форуму Валерій Фадєєв висловив співчуття у зв'язку із загибеллю спортсменів, підкресливши, що це була команда світового класу, одна з кращих в Росії. У свою чергу модератор іншої секції В'ячеслав Ніконов повідомив, що, звичайно, ця трагедія накладе свій відбиток на програму проведення форуму.
Секції форуму проходять в будівлі спортивного комплексу, де тренувалася загибла команда. Учасники форуму вшанували хвилиною мовчання загиблих в результаті авіакатастрофи.

За фактом аварії літака Як-42 під Ярославлем порушено кримінальну справу. Про це повідомили в Слідчому комітеті (СК) РФ.

За попередніми даними на борту літака, який виконував рейс Ярославль-Мінськ, знаходилися 37 людей, в їх числі - гравці ярославської хокейної команди "Локомотив" і члени екіпажу. Літак впав при наборі висоти приблизно в 1 км від аеропорту Туношна. На місці події працюють слідчі і криміналісти Північно-Західного слідчого управління на транспорті та слідчого управління СК РФ по Ярославській області. За розпорядженням керівництва Слідчого комітету для надання практичної допомоги на місце авіакатастрофи спрямовані досвідчені криміналісти та фахівці з центрального апарату.

За останніми даними Росавіації, в авіакатастрофі з 37 вижили 3 людини.