ua en ru

На Донбасі закінчується термін перемир'я між силами АТО і сепаратистами

У Донецькій і Луганській областях 27 червня закінчується термін перемир'я між силами антитерористичної операції (АТО) і сепаратистами.

У Донецькій і Луганській областях 27 червня закінчується термін перемир'я між силами антитерористичної операції (АТО) і сепаратистами.

23 червня в Донецьку за підсумками першого засідання тристоронньої групи в рамках мирних переговорів з врегулювання конфлікту на сході України, в якому взяли участь колишній Президент України Леонід Кучма, спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, а також представники самопроголошених ДНР і ЛНР, були досягнуті домовленості про перемир'я до 10:00 27 червня.

20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню силами АТО в односторонньому порядку, щоб дати можливість роззброїтися бойовиків на сході України. При цьому в його указі йдеться, що перемир'я оголошується з 22:00 20 червня по 22:00 27 червня.

Водночас, згідно з повідомленням Мзс України від 26 червня, з моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили на Донбасі бойовики порушили його 59 разів. МЗС України, зокрема, заявило про 13 випадках обстрілу з мінометів блокпостів українських миротворців, а також вчинення низки нападів на аеродром в Краматорську.

З квітня 2014 р. влада України проводить на Донбасі антитерористичну операцію проти озброєних сепаратистів.

Нагадаємо, цієї ночі, згідно з повідомленням прес-служби Національної гвардії України, бойовики після трьох штурмів захопили військову частину в Донецьку, а також взяли в полон командира батальйону Нацгвардії.

Вночі також, за даними громадської групи "Інформаційне опір", терористи здійснили масований штурм блокпоста №1 поблизу Краматорська Донецької обл. При цьому загинули 4 українських військовослужбовців, ще 5 - поранені.

Крім того, сьогодні вночі під Слов'янську Донецької області в бою з терористами загинув боєць Нацгвардії, ще двоє були поранені.