ua en ru

На Дарницькій ТЕЦ значно скорочено споживання газу за рахунок вугілля, - Азаров

На Дарницькій ТЕЦ у Києві значно скорочено споживання газу за рахунок вугілля. Про це у ході візиту на об'єкт повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Дарницькій ТЕЦ значно скорочено витрату природного газу, дорогого. Здійснена реконструкція і перехід на антрацит. За всіма своїми параметрами станція працює надійно і стійко, дає зараз 170 МВт потужностей... Незважаючи на серйозні морози, станція працює в штатному режимі. Це не єдиний приклад в Україні, ми надалі переходитимемо на традиційні наші джерела палива", - сказав Азаров.

Крім того, прем'єр-міністр додав, що і надалі велика увага приділятиметься екологічним питанням роботи станції. "95% викидів станції локалізується, тобто затримується... Але говорити, що все це безпроблемно, звичайно, не можна. Треба думати про те, щоб ця станція працювала в екологічному безпечнішому режимі", - підкреслив Азаров.

Відзначимо, в ході візиту на Дарницьку ТЕЦ Азаров також заявив, що перехід на вугілля для України економічно вигідне при ціні газу від 1,5-1,6 тис. грн за тис. куб м.