ua en ru

М.Азарову варто взяти під особистий контроль питання запровадження системи ЄЕК, - Й.Вінський

Голова партії «Народна влада», екс-міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський закликає прем'єр-міністра України Миколу Азарова взяти на особистий контроль питання запровадження і розвитку системи «Єдиний електронний квиток». Відповідний заклик міститься у листі Й.Вінського на ім'я М.Азарова, надісланому у вівторок, 15 червня.

«У 2009 р. фахівцями Мінтрансзв'язку розроблено та розпочато запровадження «Єдиного електронного квитка» (ЄЕК). Запровадження ЄЕК мало на меті радикально покращити доступ населення до придбання пасажирських квитків, виведення продажу квитків з «тіньового» режиму та запровадження безготівкової форми розрахунку, забезпечення контролю держави за пасажирськими перевезеннями, запровадження єдиної форми квитка на всі види транспорту та створювало можливість придбання квитків через інтернет на будь-який маршрут», - сказано в документі.

Екс-міністр підкреслив, що «ЄЕК необхідний і для забезпечення Євро-2012».

При цьому Й.Вінський нагадав, що «Мінтрансзв'язку була створена необхідна методологічна, технічна, організаційна та фінансова база для успішного функціонування ЄЕК, запущено продаж квитків через підприємства «Укрпошти». «Проте після моєї відставки з посади міністра, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заблокувала подальший розвиток системи ЄЕК. На жаль, і сьогодні реальним запровадженням системи ЄЕК ніхто не займається», - додав екс-міністр.

«Враховуючи надзвичайну соціальну і економічну важливість цього питання прошу Вас втрутитись та взяти це питання на контроль», - сказано в листі.