ua en ru

М.Азаров: Врегулювання містобудівної діяльності залучить інвестиції від населення

Прийняття закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" забезпечить умови залучення інвестицій від населення. Про це говорив вчора на нараді з питань спрощення дозвільно -погоджувальної системи у будівництві прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.
"Сьогодні цим законом ми не тільки пропонуємо скорочення термінів оформлення дозволів на будівництво з 415 днів до 60, впроваджуємо декларативний принцип у будівництві об'єктів 1-3 категорії, розширюємо перелік об'єктів, проведення експертизи проектів яких не є обов'язковим, так само як і отримання дозволу на виконання будівельних робіт, сюди віднесено і об'єкти малого, середнього бізнесу та приватний сектор. Цим законом ми посилюємо і відповідальність чиновників за порушення термінів погодження, відповідальність забудовників та інвесторів за якість будівництва", - зазначив міністр регіонбуду Володимир Яцуба.
Під час обговорення проекту особливу увагу було надано процедурі затвердження переліку об'єктів 4-5 категорії, прийнято рішення, що ця низка об'єктів буде обов'язково розглядатись та погоджуватись Кабінетом міністрів України. Також до проекту було надано низку пропозицій із вдосконалення проекту з боку Міністерства екології, Української будівельної асоціації та інших.
Зазначимо, нещодавно віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що спрощення дозвільно-погоджувальної системи у будівництві є надзвичайно важливим етапом реформування економіки країни. За дослідженнями Світового Банку, Україна сьогодні займає 181 позицію з 183 країн світу в рейтингу виділення землі під будівництво та отримання дозволів на його проведення.