ua en ru

М.Азаров: Виплати по зовнішнім борговим зобов'язанням України в 2012 р. скоротяться - до 53 млрд грн

Виплати по зовнішнім борговим зобов'язанням України в 2012 р. скоротяться - до 53 млрд грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, перебуваючи з візитом в Інституті картоплярства, передає кореспондент РБК-Україна.
"По мірі того, як можливості держави будуть збільшуватися... Ми будемо підвищувати заробітну плату. Зростання цін на продовольство і частково на житлово-комунальні послуги ми найближчим часом повинні компенсувати підвищенням пенсій та заробітних плат... Зараз важливо не задушити економіку... а жити на запозичені кошти, як робили попередники (неможливо)... В результаті, в минулому році 50 млрд грн боргів віддали, в цьому будемо віддавати 90 млрд грн, в наступному - 53 млрд грн", - зазначив прем'єр-міністр.
М.Азаров для порівняння навів приклад, що в цьому році по зовнішніх боргах необхідно буде виплатити суму еквівалентну 15 бюджетам Дніпропетровської області.
Також прем'єр-міністр заявив, що Україна поступово знизить щорічні виплати по зовнішнім боргам до докризового рівня.
"Ми вийдемо на нормальний рівень заборгованості, який в нас був до 2008 року, коли ми в рік платили боргів приблизно 10-11 млрд грн. По сьогоднішніх мірках - це копійки", - додав М.Азаров.