ua en ru

М.Азаров під час візиту до КНР планує укласти угоду на будівництво Окружної дороги навколо Києва

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров під час візиту до Китайської Народної Республіки планує закріпити домовленості про будівництво швидкісного залізничного сполучення між Києвом і аеропортом Бориспіль - "Повітряний експрес", а також укласти угоду на будівництво Окружної дороги навколо столиці, включно з мостом або тунелем під Дніпром. Про це М.Азаров заявив напередодні офіційного візиту до КНР під час зустрічі з послом КНР в Україні Чжан Сі Юнєм, повідомляє прес-служба Кабміну.
М.Азаров наголосив, що перші масштабні українсько-китайські проекти мають стати "історіями успіху", які будуть дороговказом для кількох десятків інших проектів, які зараз обговорюються, а тому запевнив, що їх реалізації уряд приділить особливу увагу: "Ми сьогодні окреслюємо великий обсяг співробітництва. Він буде конкретизований під час офіційного візиту до Китаю. Продовжити його уточнення ми готові також під час візиту в Україну віце-прем'єр-міністра Китаю Чжан Децзяна, який візьме участь у Київському самміті з питань безпечного використання ядерної енергії та проведе разом з першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим перше засідання міжурядового комітету з питань економічного і наукового співробітництва".
Глава уряду відзначив динамічний політичний діалог з Китаєм, який продуктивно відбувається на найвищому рівні, а також інтенсифікацію ділового співробітництва між нашими країнами. Зокрема, він нагадав про укладення кредитних угод для фінансування інфраструктурних проектів в Україні.
"Але для нас співробітництво з КНР надзвичайно важливе не стільки в кредитній сфері, скільки в інвестиційно-інноваційній. Китай здійснив видатний прорив у галузі інвестицій у високі технології. Ми зацікавлені застосувати китайський досвід у себе і залучити китайських інвесторів до взаємовигідної співпраці, використовуючи ті переваги, які має Україна", - заявив М.Азаров.