ua en ru

М.Азаров: Стабільності гривні ніщо не загрожує

Стабільності гривні ніщо не загрожує. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю "5 каналу". Прем'єр-міністр сказав, що Україна рухається по закладеній в бюджеті траєкторії соціально-економічного розвитку, при якому країна може реагувати на будь-які економічні зміни, зокрема на несприятливі зміни у сфері експорту.

М.Азаров додав, що всупереч очікуванням деяких західних аналітиків дефолту в Україні не буде, не дивлячись на значні зовнішні борги. Крім того, прем'єр-міністр заявив, що найближчими місяцями приблизно на 200 грн повинна вирости середня зарплата працівників бюджетної сфери.

М.Азаров також сказав, що в 2012 р. будуть переглянуті житлово-комунальні тарифи, це пов'язано з покращенням ситуації з боргами країни і з проведенням Євро-2012, на що зараз витрачаються великі гроші. Крім цього, він заявив: "Слід працювати над інвестиційними проектами для реанімації легкої промисловості".

Коментуючи інцидент у Львові під час святкування Дня Перемоги, прем'єр-міністр зазначив, що не виключає заборони політичній партії "Свобода" на всеукраїнському рівні, як того вимагають депутати Луганської обласної ради, члени Партії регіонів.