ua en ru

М.Азаров: Угода про створення зони вільної торгівлі між Україною та Сирією може бути парафована вже 1 листопада

Угода про створення зони вільної торгівлі між Україною та Сирією може бути парафована вже 1 листопада. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Сирійської Арабської Республіки Валідом Аль-Муаллімом, передає прес-служба секретаріату Кабміна.
М.Азаров підкреслив, що найбільш ефективним і налагодженим міждержавним механізмом, який дозволяє якісно розвивати не тільки торговельно-економічне, але й інші види нашого взаємовигідного співробітництва з Сирією є Міжурядова українсько-сирійська комісія з питань торговельно-економічного та технічного співробітництва. Глава уряду повідомив, що чергове засідання комісії відбудеться 1 листопада у Києві.
Прем'єр-міністр наголосив, що готовий дати доручення на підготовку угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Сирійською Арабською Республікою, яку можна парафувати на засіданні 1 листопада. Така угода сприятиме збільшенню обсягів взаємної торгівлі та розширить торгово-економічне співробітництво.
В свою чергу, міністр закордонних справ Сирії зазначив, що його країна зацікавлена в активізації двостороннього співробітництва з Україною, реалізації низки спільних інвестиційних проектів, розвитку співпраці в галузі морського судноплавства, залізничного сполучення між країнами Балтії тощо. "У нас є політична воля, а також вказівки від Президента Сирії, уряду країни, для того щоб розбудовувати надзвичайно добрі стосунки з Україною, а також збільшити у рази обсяг нашого товарообігу", - заявив міністр закордонних справ Сирії.