ua en ru

М.Азаров розраховує на участь російських компаній в модернізації української ГТС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує на участь російських компаній в модернізації української ГТС. Про це М.Азаров повідомив в ході зустрічі прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Азаров підтвердив намір України провести капітальну реконструкцію ГТС України з тим, аби на третину збільшити обсяги прокачування російського газу в країни Європи. "Розраховую, що російські компанії візьмуть активну участь в модернізації нашої газотранспортної системи, що передбачає заміну магістральних газопроводів, будівництво потужніших компресорних газоперекачуючих станцій і поліпшення на цій основі техніко-економічних умов транспортування газу. Ми дуже серйозну увагу приділяємо зараз цьому питанню. Є позитивні результати", - сказав Н.Азаров.
Зазначимо, станом на 6 квітня, за перший квартал 2011 р. "Укртрансгаз" у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшив транзит газу по території України майже на 10% - до 30,317 млрд куб. м. При цьому в країни Європи транзит виріс більш ніж на 10%, досягнувши 29,186 млрд куб. м.