ua en ru

М.Азаров: За наявності політичної волі сторін можливо добитися перегляду формули утворення ціни газу для України


За наявності політичної волі сторін можливо добитися перегляду формули утворення ціни газу, що закуповується НАК "Нафтогаз України" у "Газпрому". Таку думку висловив сьогодні в ефірі телеканалу "Україна" прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Я переконаний, що за наявності політичної волі, а вона є у керівництва Росії, ми знайдемо компроміс", - цитує його слова РБК.

"Коли світова ціна на нафту була відносно низькою, то і ціна на газ для України була відносно прийнятною з урахуванням знижки за Харківськими угодами", - пояснив М.Азаров. За його словами, в даний час через зростання цін на вуглеводні і зростання експортного мита ціна на газ для України стала "непідйомною".

За його словами, Київ розраховує досягти згоди РФ на зміну формули, не вдаючись до розгляду питання в суді. "У відносинах з партнерами вдаватися до судового розгляду, до судових позовів, це, я б сказав, найостанніша справа", - зазначив М.Азаров.

Нагадаємо, М.Азаров раніше відзначив "прогрес" у газових переговорах з Росією. А міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, контракти на постачання газу з Росії в Україну можуть бути змінені до кінця літа цього року.