ua en ru

М.Азаров: Після проведення реформ в апараті Кабміну будуть проведені реформи місцевих адміністрацій

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обіцяє після проведення реформ в апараті Кабміну реформи місцевих адміністрацій. Про це він заявив на введенні в дію першої черги лінії проекту "Рідкі лікарські засоби АТ "Фармак", передає кореспондент РБК-Україна. За словами М.Азарова, адмінреформа призведе до значної економії бюджетних коштів.
"Ми вже на 1 млрд грн скоротили витрати на адміністративно-управлінський апарат. І це тільки в цьому році. У наступному - економія буде ще більше", - запевнив М.Азаров.
За його словами, сенс реформ полягає не стільки в економії коштів, скільки в підвищенні ефективності управління, поліпшення логістики прийняття рішень, усунення дублюючих ланок, які гальмували проходження рішень.
"9 міс. роботи уряду показали слабкі місця. Зараз будуть готуватися пропозиції Президенту щодо призначення керівників служб агентств, інспекцій. Ціла низка міністерств підлягає ліквідації та реорганізації. Тому будуть певні кадрові зміни. Буде менше заступників міністрів. Якщо зараз їх 8-10, то буде близько двох у кожному міністерстві", - запевнив М.Азаров.
Він також підкреслив, що три основних міністерства (Мінфін, Мінекономіки, Мін'юст) будуть ключовими при підготовці рішень.
"Апарат Кабміну, який буде істотно реконструйований і скорочений, буде виконувати експертні функції у підготовці рішень Кабміну", - заявив М.Азаров.

М.Азаров також повідомив, що компенсація тим міністрам, які були скорочені в ході адмінреформи, буде виплачена, проте розмір компенсації не назвав.