ua en ru

М.Азаров доручив розробити механізм для заохочення довготермінового кредитування сімей на придбання житла

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству фінансів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі і Національному банку розробити механізм для заохочення довготермінового кредитування сімей на придбання житла. Таке розпорядження прем'єр-міністр дав під час розширеного засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.
"Наполягаю на прискоренні житлового будівництва. Тут треба задіяти всі ресурси і створити додаткові умови для відновлення того будівельного буму, який у нас був. Доручаю Міністерству фінансів, Міністерству економіки разом з Національним банком знайти механізми для заохочення довготермінового кредитування сімей на придбання житла", - заявив М.Азаров.
Крім того, він підкреслив, що сьогоднішні керівники повинні зосередитися на створенні нових робочих місць у будівництві та реконструкції підприємств, а також у сфері модернізації технологій енергозбереження: "Умови для цього є, треба розкрити потенціал Податкового кодексу, який дає можливість частину прибутку спрямувати не на разові платежі, а на модернізацію і розвиток. Завдання керівників ініціювати такі процеси і всебічно сприяти їм. Будувати треба швидко і сучасні технології це дозволяють. А особливу увагу звертайте на те, щоб кошти не зупинялися. Зупинка обороту коштів на якомусь об'єкті, в регіоні, в області - це жовта картка для керівника".