ua en ru

М.Азаров доручив Мін'юсту вивчити випадки відмови у реєстрації партійних осередків, які не надали документи про підтвердження юрстатусу

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Мін'юсту України вивчити всі випадки відмови у реєстрації партійних осередків, які не надали документи про підтвердження свого юридичного статусу. Про це він повідомив сьогодні на початку засідання уряду, предає кореспондент РБК-Україна.

«Так, окремі політичні сили виступають з критичними заявами про те, що партійним осередкам, які не надали документи про юридичне підтвердження свого статусу, відмовлено в реєстрації», - сказав М.Азаров.

М.Азаров доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу, невідкладно вивчити кожен такий випадок. «Прийняти обгрунтовані рішення і оприлюднити їх», - сказав прем'єр.

Він також доручив голові Державної податкової адміністрації та головам інших контролюючих органів взяти під особистий контроль безперешкодну роботу ЗМІ в період виборчої кампанії.

Загалом, прем'єр оцінює виборчу кампанію як «спокійну». «Вона (кампанія) проходить у відповідності із законодавством», - сказав М.Азаров.

Він повідомив, що уряд на вибори 2010 р. запросив іноземних спостерігачів, зокрема ОБСЄ, міжнародну громадську організацію «За чесні вибори», Український конгресовий комітет Америки, комітет «За відкриту демократію» та низку країн.