ua en ru

М.Азаров доручив А.Клюєву перевірити повідомлення про збільшення частоти перевірок малих підприємств

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив відповідним міністерствам і віце-прем'єру, міністру економічного розвитку і торгівлі Андрію Клюєву перевірити і розібратися з повідомленнями про збільшення кількості перевірок роботи малих підприємств. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Преса повідомляє, що малі підприємці, в першу чергу ті, які стоять на ринках, що почастішали їх перевірки ... прошу відповідних міністрів негайно розібратися з цим питанням", - сказав М.Азаров
Він зазначив, що необхідно в найближчий час ввести новий критерій ефективності роботи уряду, "предметні реагування на критичні публікації в ЗМІ, і звернення громадськості".
За словами прем'єр-міністра, повинна зрости активність інформаційно-роз'яснювальних робіт міністерств і відомств.
"Це стосується всіх. Доручаю секретаріату Кабінету міністрів розробити проект рішення Кабміну, в якому ми такі чіткі критерії введемо. Ми не повинні дозволяти керівникам ховатися від громадянського суспільства, ігнорувати публікації в пресі. І в той же час не треба дозволяти бути "хлопчиками для биття", і мовчки зносити неправдиві звинувачення і перекручування фактів, дискредитації політики уряду. Треба бути відкритими, енергійними в інформаційному просторі".