ua en ru

М.Азаров: Громадськості треба роз'яснити необхідність пенсійної реформи

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що пенсійну реформу в Україні проводити необхідно, але це потрібно роз'яснити громадськості. Про це глава уряду заявив під час представлення нового керівника Міністерства соціальної політики України - віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, повідомляє прес-служба Кабміну України.
"Перед вашим Міністерством та Сергієм Леонідовичем (Тігіпко) стоїть серйозне завдання: провести роз'яснювальну та консультативну роботу щодо цієї реформи як населенню країни, так і соціальним партнерам, профспілкам та роботодавцям, військовослужбовцям, а також всім іншим, кого вона торкнеться", - наголосив М.Азаров.
"Нам нікуди не дітися від пенсійної реформи, бо Україна на сьогодні є чи не останньою країною світу із застарілою солідарною пенсійною системою, котра позбавляє наших пенсіонерів шансу на отримання достойних пенсій. Я хотів би особливо підкреслити, що ми розпочинаємо пенсійну реформу не заради скорочення дефіциту Пенсійного фонду. Так, проблема дефіциту, дійсно, є, але не така, щоб ми зовсім не могли її вирішити. Вже за 3-4 роки вийдемо на бездефіцитне функціонування державного Пенсійного фонду. Тож проблема дефіциту не головна. Головне - зробити пенсійну систему сучасною та справедливою," - заявив він.
М.Азаров додав, що пенсійна реформа назріла, бо уряд, зокрема, має виправити диспропорції в розмірах пенсійних виплат.