ua en ru

М.Азаров: Необхідно відновити документи та поховання жертв політичних репресій

Український уряд планує докласти необхідні зусилля для того, щоб найближчим часом були відновлені всі документи та поховання жертв політичних репресій. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров після покладання квітів до пам'ятника жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" у зв'язку з Днем пам'яті жертв політичних репресій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас дуже важливо, щоб ми з вами і наші діти, наші нащадки знали нашу історію і, найголовніше, робили правильні висновки з цієї історії, щоб ніколи те, що відбувалося тут не повторювалося. Тому ми докладемо всіх зусиль для того, щоб у достатньо короткі терміни провести детальне вивчення, абсолютно точно відновити всі документи, які можна відновити, і скласти хронологію подій" - сказав М.Азаров.

Він додав, що з подій минулих років необхідно зробити висновки на майбутнє, зазначивши, що "особливо це важливо зараз, коли ми бачимо, як виявляється дуже несприятливі симптоми ненависті, нетерпимості, озлоблення, які рано чи пізно приводять до створення режимів, які займаються знищенням своїх власних народів".

Варто відзначити, що після покладення квітів до пам'ятника жертв політичних репресій прем'єр-міністрові детально розповіли про подальші плани будівництва меморіалу і проведення розкопок на території Биковнянського заповідника.

У покладанні квітів брали участь перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, міністр оборони Михайло Єжель, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк.