ua en ru

М.Азаров: "Нафтогаз України" з початку 2011 р. реалізував 20 млрд куб. м газу на суму 31 млрд грн, в оплату надійшло 24 млрд грн

З початку року НАК "Нафтогаз Україна" реалізувала близько 20 млрд куб. м природного газу на суму 31 млрд грн, а в оплату надійшло 24 млрд грн. Про це на сьогоднішньому засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, середній рівень розрахунків за газ по областях Україні склав 76%, а найгірше становище справ - у Рівненській (27%) та Донецькій (47%) областях. "Керівників цих регіонів ми сьогодні заслухаємо", - сказав М.Азаров .
Він додав, що найбільша заборгованість за природний газ - у "Київенерго" - 1,5 млрд грн, теплопостачальних підприємств Харківської обл. - 842 млн грн, Дніпропетровської обл. - 753 млн грн.

"Бесіди з керівниками регіонів, які нібито працюють, сьогодні будуть так само. Обіцяють, що і з власниками приватних компаній, які до цих пір вважають, що в нас економіка не ринкова - ми також будемо розбиратися. Хочу сьогодні почути від вас... Що робиться для виправлення ситуації та вирішення проблемних питань у вашій сфері управління з урахуванням підсумків проходження минулого опалювального сезону та забезпечення належної підготовки підприємств ТКЕ, ЖКГ, об'єктів соціальної сфери та підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 рр.", - заявив М.Азаров.

Нагадаємо, за станом на 18 квітня підприємства комунальної теплоенергетики з початку опалювального періоду (з 1 жовтня 2010 р.) заборгували дочірній компанії "Газ Україна" 7,8 млрд грн (з АЕК "Київенерго"). Рівень розрахунків склав 53%.