ua en ru

М.Азаров: Місцеві вибори в Україні завершують виборчий цикл поточного року

Місцеві вибори в Україні важливі для країни тому, що завершують виборчий цикл поточного року і відкривають шлях до практичної роботи з реформування країни на всіх рівнях влади. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з депутатом Європейського парламенту, членом фракції "Європейські консерватори та реформісти" і членом спостережної місії Європейського парламенту на місцевих виборах в Україні Павлом Ковалем, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Попередній період характеризувався нестабільністю не тільки в центрі, а й на місцях. Це відволікало сили від конструктивної роботи. Достатньо згадати, що у розпал кризи не вдалося прийняти ні державний, ні місцеві бюджети на 2010 рік", - підкреслив М.Азаров.
Глава уряду висловив задоволення, що в Україну для спостереження за виборами прибула така представницька делегація Європарламенту. "Це важливо для нас, оскільки ми повністю відкриті і хочемо, щоб до виборів, які відбуваються, не було питань", - заявив М.Азаров.
Також глава уряду наголосив, що в Україні на черзі реформа місцевого самоуправління, яка дасть територіям суттєво більше повноважень і ресурсів. "Тому хочеться бути переконаним, що люди оберуть таких місцевих лідерів, які ефективно скористаються ресурсами для модернізації наших міст і сіл, підвищення якості життя людей. Хочеться, щоб на місцях були сформовані як конструктивна більшість, так і конструктивна опозиція", - зазначив прем'єр-міністр.