ua en ru

М.Азаров: Фінансування "чорнобильських" програм у 2011 р. буде збільшено

Фінансування "чорнобильських" програм у 2011 р. буде збільшено. Про це заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з керівниками громадських "чорнобильських" організацій з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Зважаючи на те, що держава перебуває у складному фінансовому становищі ми, на жаль, не можемо у повному обсязі вирішувати всі питання, які пов'язані з "чорнобильськими" програмами. Разом з тим, у цьому році ми на всі ці програми виділили близько 7 млрд грн. У нас близько 20 видів пільг за "чорнобильськими" програмами: вони всі в повному обсязі профінансовані. Ми також заклали весь необхідний обсяг коштів на ці програми і в бюджет наступного року", - наголосив М.Азаров.
Крім того, прем‘єр-міністр доручив переглянути порядок нарахування пенсій інвалідам-ліквідаторам з тим, щоб вони відповідали нормам пенсійного забезпечення інвалідів, які отримали травми на виробництві. Також М.Азаров розпорядився створити спеціальний реєстр дітей ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС, які відчувають на собі віддалені наслідки катастрофи, та взяти їх на спеціальний медичний облік і обслуговування. Він підкреслив, що представники міністерств і відомств повинні спільно з представниками громадських "чорнобильських" організацій розробити пропозиції, спрямовані на підвищення соціального захисту дітей ліквідаторів катастрофи.
Водночас глава уряду доручив віце-прем`єр-міністру - міністру соціальної політики Сергію Тігіпку разом з представниками громадських організацій чорнобильців розглянути всі позиції пенсійної реформи, які зачіпають інтереси чорнобильців та відпрацювати норми, які покращують пенсійне забезпечення ліквідаторів.
Крім того, М.Азаров підтримав ідею представників громадських організацій про проведення "Вечора пам`яті" за участю представників міжнародних організацій, які надавали і надають допомоги дітям-чорнобильцям а також запевнив, що кошти, необхідні для оренди приміщення будуть виділені з держбюджету.