ua en ru

М.Азаров: Економіка щорічно може отримати до 30 млрд грн в результаті пенсійної реформи

Українська економіка в результаті пенсійної реформи щорічно може отримати до 30 млрд грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час підсумкової прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми віддали до парламенту цей законопроект. Під керівництвом С.Тігіпко піде всенародне обговорення. Давайте послухаємо наших людей. І якщо їх влаштовує така система (існуюча), - мене не зупинить жодний МВФ. Ми скажемо - не хочуть наші люди (пенсійної реформи) , хочуть жити, як живуть. Але я думаю, що якщо ми розповімо всі наші аргументи, люди задумаються про ці аргументи... Ми розраховуємо на те, що в економіку щорічно буде вливатися близько 30 млрд грн на створення нових робочих місць", - заявив М.Азаров.

За його словами, при зростанні ВВП на 10% потрібно буде на 5% підвищувати рівень зайнятості населення. І, крім того, нові робочі місця більш високотехнологічні будуть створюватися для молоді.
На думку чиновника, головна ідея пенсійної реформи - це не підвищення віку виходу на пенсію, а створення умов "для того, щоб люди думали, скільки отримуватимуть пенсії".
При цьому М.Азаров зазначив, що буде працювати як солідарна система, так і накопичувальні рахунки, для чого буде створено спецфонд під гарантії уряду.