ua en ru

М.Азаров: Для легкої промисловості пропонується на 10 років ввести нульову ставку податку на прибуток

Для легкої промисловості пропонується на 10 років ввести нульову ставку податку на прибуток. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, презентуючи проект Податкового кодексу України, передає кореспондент РБК-Україна.

«За 20 років Україна втратила легку промисловість...податок на прибуток - це ключовий податок для інновацій і технологій, тому, ми пропонуємо ввести нульову ставку податку на прибуток підприємствам, які працюватимуть у сфері легкої промисловості. При цьому не буде преференцій для секонд-хенду, тому що Україна - не звалище», -зазначив прем'єр.

За його словами, нульова ставка податку на прибуток передбачена в проекті Податкового кодексу для малого бізнесу на 5 років, а для готельного бізнесу - на 10 років.

Прем'єр повідомив, що в проект Податкового кодексу передбачено, що «не є об'єктом оподаткування ПДВ: операції з металобрухту, операції із зерновими культурами, техкультурами (соняшник і рапс), а також операції з лісом. Аналогічно не є об'єктом оподаткування ПДВ юридичні, консалтингові, аудиторські послуги і послуги платників єдиного податку».

Він зазначив, що з 1 січня 2014 р. передбачене встановлення ставки ПДВ у розмірі 17%.