ua en ru

М.Азаров: Боротьба з корупцією в податкових і митних органах повинна бути посилена

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликає підприємців допомогти уряду в боротьбі з корупцією в податкових і митних органах. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні Ради підприємців при Кабінеті міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я говорю прямо: не бійтеся, передайте своїм на місця, звернення на пряму - відразу ж прийматимуться заходи, однозначно, не дивлячись ні на які особи. Але без зворотного зв'язку нам дуже важко працювати" - сказав прем'єр-міністр. Він пояснив: "... (часто) бізнесмени і підприємці роздумують так: "Я ось поскаржився, хтось обійшовся доганою, а потім мені життя не буде". У даній ситуації я перед вами: конкретний лист - і я гарантую, що тих, хто вам спробував зробити якісь перешкоди у вашій діяльності, просто не буде ні в податковій, ні в митній службі".

Також М.Азаров звернувся до присутнього заступника голови Державної податкової служби Олександра Клименка і підкреслив, що проти корупції в даній структурі вестиметься активна боротьба. Звертаючись до глави Державної митної служби Ігоря Калетника, прем'єр-міністр сказав, що у разі виникнення питань до конкретного керівника в митниці або податкового інспектора уряд гарантує, що той "негайно буде звільнений, і, якщо є підстави для кримінального переслідування, ним займатимуться ті, хто за службовим обов'язком за це відповідає".