ua en ru

У М'янмі припинив діяльність ряд гуманітарних організацій

У М'янмі припинив діяльність ряд гуманітарних організацій Фото: біженці з М'янми (flickr.comForeign and Commonwealth Office)

Гуманітарні організації прийняли це рішення з міркувань безпеки

У М'янмі в таборах мусульман в провінції Аракан ряд міжнародних гуманітарних організацій припинив свою діяльність. Про це повідомляє "Агентство Анадолу" з посиланням на голову Європейської ради мусульман-рохинья (ERC) Хла Кио.

За словами глави ERC, гуманітарні організації прийняли це рішення з міркувань безпеки.

"Армія і буддистські націоналісти довгий час намагалися обмежити доступ міжнародних організацій в табори. Вони переслідують мету створити в таборах нестерпні умови і підштовхнути араканских мусульман до заколоту, як це робили нацисти у своїх концтаборах", - сказав він.

Кио вважає, що влада М'янми намагаються сформувати в регіоні умови для заколоту і тим самим переконати весь світ у тому, що араканские мусульмани є екстремістами.

"Крім того, влада М'янми хочуть перешкодити доставці мусульманам гуманітарної допомоги і приректи їх на голодну смерть", - повідомив глава ERC, додавши, що армія країни звинувачує гуманітарні організації в порушення місцевих законів.

Нагадаємо, в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців повідомили, що з М'янми втекли від насильства в сусідній Бангладеш близько 73 тисяч мусульман - представників народності рохінджа.