ua en ru

У М'янмі дві етнічні групи підписали мирну угоду

У М'янмі дві етнічні групи підписали мирну угоду Фото: Аун Сан Су Чжі (flickr.com-foreignoffice)

Через конфлікти в країні приблизно 680 тисяч людей втекли до Бангладеш

У М'янмі дві етнічні бойові групи підписали угоду про припинення вогню. Про це повідомляє Європейська служба зовнішньополітичної діяльності.

"Сьогоднішнє підписання Загальнодержавної угоди про припинення вогню між урядом Республіки М'янми, Партією нового штату Мон (опозиційна партія, - ред.) і Демократичним союзом Лаху є важливим кроком уперед у забезпеченні миру для народу М'янми", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що люди М'янми у всіх куточках країни, незалежно від походження чи віри, заслуговують миру і процвітання.

Як повідомляє NHK World, до цієї угоди приєдналося 10 озброєних груп. Вісім інших - ні.

Державний радник М'янми Аун Сан Су Чжі сказала на церемонії, що збройні конфлікти перешкоджають розвитку М'янми, а також, що країна повинна винести уроки з минулого.

Наголошується, що приблизно 680 тисяч людей втекли до Бангладеш через етнічні конфлікти у країні.

У свою чергу, представник США при ООН Ніккі Хейлі повідомляє, що М'янма перешкоджає доступу Ради Безпеки в штат Ракайн. Вона закликала негайно звільнити журналістів Reuters.

Нагадаємо, двох журналістів агентства Reuters 12 грудня 2017 року заарештувала влада М'янми. Прокуратура країни звинуватила журналістів у розголошенні державної таємниці. За законами М'янми їм загрожує до 14 років позбавлення волі.

Журналісти писали про кризу біженців рохінджа.