ua en ru

Україна отримає грант ЄС на промокампанію громадського телебачення до літа, - Аласанія

Україна отримає грант ЄС на промокампанію громадського телебачення до літа, - Аласанія

До літа 2015 р. Україна має отримати грант ЄС на дослідження аудиторії і промокампанію громадського телебачення. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія (на фото).

Він зазначив, що в стандартному рейтингу панелі Нільсона Перший національний телеканал займає 11-те місце серед 60 каналів. "Іноді рейтинг телеканалу підвищувався до 9-ї позиції", - додав Аласанія.

"Мені пророкували обвал, якщо приберу Шустера. Те ж саме говорили, коли прибирали Поплавського. Прибрав обох - обвалу не сталося. Так, Шустер був рейтинговий, але у мене вже чотири місяці, як новини випереджали Шустера", - підкреслив глава НТКУ.

За словами Аласанії, за комерційним критеріям телеканал залишиться на рівні п'ятого місця. "Якщо піднімемося вище, це буде означати, що ми граємо в комерційні ігри, що з'явилася жовтяниця, чернуха - все те, чим приваблюють глядача", - упевнений він.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Верховна Рада підтримала законопроект № 1357 про створення Суспільного телебачення на основі ПАТ Нацтелерадиокомпании.