ua en ru

МВФ за півтора місяці продав 212 т золото.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) за півтора місяці реалізував 212 т золото, що складає приблизно 52,6% від виставлених на продаж 403,3 т золота. Зокрема безпосередньо в листопаді, як випливає з офіційної інформації МВФ, було продано 12 т золото на загальну суму 446,7 млн дол. Всього ж на день закінчення листопада загальний обсяг коштів, виручених МВФ від продажу золота, вже склав 7 млрд 146,7 млн дол.

У вересні ц.р. виконавча рада МВФ остаточно затвердила рішення про продаж однієї восьмої частини запасів золота цієї міжнародної організації, щоб направити виручені кошти для надання допомоги бідним країнам світу. Раніше, до того як таке рішення було затверджене, експерти ринку вважали, що інтерес до придбання золота МВФ проявлять Індія, Китай і Росія.

Зокрема, 23 листопада ЦБ Республіки Шрі-Ланка купив у МВФ 10 т золото на суму 375 млн дол. Раніше, 11 листопада 2 т золото на суму 71,7 млн дол. було продано МВФ ЦБ Республіки Маврикій.

Проте найкрупнішим покупцем золота МВФ залишається на сьогодні ЦБ Індії. У період з 16 по 30 жовтня ЦБ Індії купив у МВФ 200 т золото на загальну суму 6,7 млрд дол. і в значній мірі змінив структуру своїх золотовалютних резервів.