ua en ru

МВФ виділив Україні транш кредиту на 700 млн доларів

МВФ виділив Україні транш кредиту на 700 млн доларів Фото: глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва (www.imf.org)

Рада директорів Міжнародного валютного фонду прийняла рішення про перший перегляд програми Stand-By з Україною. Фонд також виділяє транш кредиту на 500 млн спеціальних прав запозичення (SDR), що становить близько 700 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МВФ.

Крім того, МВФ продовжив термін дії програми Stand-By, яка закінчується в грудні 2021 року, ще на шість місяців.

"Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила сьогодні перший огляд економічних показників України відповідно до 18-місячної угоди про резервне кредитування (SBA), яка була схвалена 9 червня 2020 року. Завершення огляду дозволяє владі виділити суму, еквівалентну приблизно 699 мільйонам доларів США, внаслідок чого загальні виплати в рамках чинного СБА становитимуть приблизно 2,8 мільярда доларів США", - йдеться у повідомленні.

Правління також схвалило продовження угоди про резервне кредитування до кінця червня 2022 року та перерозподіл виплат за програмою, а також запит влади України про відмову від недотримання критерію ефективності грудня 2020 року щодо гарантованого державою боргу у світлі вже вжитих коригуючих дій.

Зазначається, що допомога від МВФ має допомогти українській владі впоратися з наслідками шоку, викликаного COVID-19, підтримати відновлення економіки та просунути реформи.