ua en ru

МВФ вимагає від України прийняти закон про демонополізацію спиртової галузі, - Кутовий

МВФ вимагає від України прийняти закон про демонополізацію спиртової галузі, - Кутовий Фото: Тарас Кутовий

Кутовий наголосив на необхідності приватизації "Укрспирту"

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вимагає від України прийняти закон про демонополізацію спиртової галузі. Про це у Facebook повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

"МВФ висунув жорсткі вимоги до України...МВФ вимагає від України прийняття закону про демонополізацію спиртової галузі. Саме цей крок є для Фонда тріггером для надання нового траншу кредиту, і це відображено в документі, що обговорюється", - написав він.

Крім того, Кутовий наголосив на необхідності приватизації "Укрспирту" й додав, що відповідний законопроект № 5445 вже пройшов урядовий комітет, був підтриманий Кабінетом міністрів України та комітетом з питань економічної політики Верховної Ради України.

"Моя позиція стосовно "Укрспирту" була і є незмінною! "Укрспирт" необхідно приватизувати! Ми підготували відповідний законопроект № 5445, який вже пройшов урядовий комітет, був підтриманий Кабінетом міністрів та комітетом з питань економічної політики Верховної Ради. Я буду і надалі жорстко відстоювати питання приватизації "Укрспирту", як би хто не спекулював на цій темі у власних інтересах", - написав він.

МВФ висунув жорсткі вимоги до України. Таку новину дали сьогодні ряд українських ЗМІ. Додам ще одну, про яку досі, можли...

Опубліковано Тарасом Кутовим 16 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна встановила рекорд з експорту цукру в 2016 році.