ua en ru

Україна встановила рекорд з експорту цукру в 2016 році

Україна встановила рекорд з експорту цукру в 2016 році Фото: Тарас Кутовий

В 2016 році Україна експортувала 466 тис. тонн цукру

Експорт українського цукру у 2016 році склав 465,9 тис. тонн, що є рекордним показником за історію незалежності України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Кількість українського бурякового цукру на світовому ринку збільшилася у чотири рази у порівнянні із попереднім роком.

"2016 рік став рекордним за багатьма показниками. До рекордного показника з експорту зернових у 39 млн тонн зерна додалася найбільша за всю історію цифра з експорту цукру – майже 466 тис. тонн. Україна продовжує нарощувати експортний потенціал", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

За вересень - грудень 2016 року українські виробники експортували 344,1 тис. т цукру. За цей період український цукор вперше потрапив на ринки М'янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, Південноафриканської республіки, Македонії, Судану та Китаю.

В Мінагрополітики зазначають, що відкриття нових ринків збуту для українських виробників відбулося за рахунок планомірного підвищення якості цукру.

За даними 11 січня, всі цукрові заводи завершили виробничий сезон. З початку сезону з 13,66 млн т. цукрового буряку було виготовлено 2,008 млн т. цукру, що на 40,5% більше за показники минулого року. Виробничий сезон стартував 20 серпня, у виробництві цукру брали участь 42 цукрові заводи.

Нагадаємо, Україна експортувала ялинкових іграшок на 4,5 млн доларів у 2016 році.