ua en ru

МВФ назвав найбільш небезпечний для світової фінсистеми банк

МВФ назвав найбільш небезпечний для світової фінсистеми банк Фото: МВФ вважає Deutsche Bank небезпечним для світових фінансів

Наступними в "рейтингу" названі банки Франції, США та Великобританії

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що німецький Deutsche Bank представляє найбільшу загрозу для світової фінансової системи, зокрема з-за того, що раніше американський підрозділ Deutsche Bank провалив стрес-тести Федеральної резервної системи. Про це йдеться в доповіді МВФ "Програма оцінки фінансового сектору".

Згідно думку МВФ, (GSIBs) Deutsche Bank , як один з глобальних системно значимих банків, привносить найбільші ризики для світової фінансової системи. Наступними банками, схильними до системних ризиків, названі HSBC, Credit Suisse.

У своїй доповіді фонд зазначає, що крім німецького банку, в якому зовнішній негативний ефект від можливих шоків у німецькій банківській системі буде вище, ніж ефект всередині країни, такий же рівень "ризикованості" у банків Франції, Великобританії та США.


"особливо Німеччина, Франція, США і Великобританія представляють найбільші ризики за зовнішнім побічних результатів, які вимірюються у відсотках втрати капіталів іншими банківськими системами через банківські шоків в цих країнах", — говориться в доповіді.

Представники Deutsche Bank поки ніяк не прокоментували заяву МВФ.

Нагадаємо, прибуток Deutsche Bank впала в I кварталі 2016 року.