ua en ru

МВФ закликає Німеччину збільшити податки для заможних людей

МВФ закликає Німеччину збільшити податки для заможних людей Фото: МВФ вимагає від Німеччини підвищити податки для багатих"

Фонд вимагає активізувати боротьбу з соціальною нерівністю у країні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликає Німеччину скоротити соціальний розрив між заможними громадянами і громадянами з низьким рівнем доходів. Про це йдеться в щорічній доповіді фонду по Німеччині, повідомляє Deutche Welle.

В доповіді МВФ критикує низький рівень оподаткування для заможних людей і високий для людей з низьким рівнем доходів.

У зв'язку з цим фонд пропонує уряду підвищити податки на майно з одночасним прискоренням зростання заробітної плати, а також лібералізацією ринку праці і сфери послуг, що, у свою чергу, дозволить стимулювати зростання німецької економіки.

Крім того, на думку МВФ, для німецької інфраструктури важливим є залучення більшого обсягу інвестицій.

Не менш важливим для економічного зростання фонд вважає подальше реформування системи захисту від безробіття, яка, на думку економістів МВФ, значно сприяла рекордному зростанню рівня працевлаштування у Німеччині.

Нагадаємо, кандидат на посаду канцлера Німеччини від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц висловився проти зниження податків, оскільки це, на його думку, не полегшить долю людей, які отримують у ФРН найнижчий дохід, оскільки вони не платять податок з доходу.