ua en ru

МВФ закликав Україну відмовитися від політичного впливу на ціни на газ

МВФ закликав Україну відмовитися від політичного впливу на ціни на газ Фото: МВФ

В МВФ вважають критично важливим деполітизувати процес формування цін на енергоресурси

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) закликали Україну відмовитися від політичного впливу на ціни на газ. Про це повідомив глава європейського департаменту Фонду Пол Томсен, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, в МВФ вважають, що Україні критично важливо деполітизувати процес формування цін на енергоресурси для подальшого просування по програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Ми стурбовані тим, що ціни на енергоресурси знову стали політичним питанням, і ми вважаємо важливим фактором те, щоб Україна повернулася на шлях деполітизації рішень, що стосуються цін на енергоресурси", - повідомив Пол Томсен.

Разом з тим, Томсен наголосив, що очікувана деполітизація, є вкрай важливою частиною програми співпраці України з МВФ.

Нагадаємо, раніше заступник міністра фінансів Сергій Марченко заявив, що без отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду успішний вихід України на ринки зовнішніх запозичень практично не можливий.

У той же час, отримання фінансування передбачає виконання певних вимог фонду, зокрема, підвищення вартості газу для населення, що тягне за собою збільшення витрат бюджету на виплату субсидій і пільг, гарантованих державою.