ua en ru

МВФ назвав чотири ключові напрямки реформування економіки України

МВФ назвав чотири ключові напрямки реформування економіки України Фото: МВФ

Боротьба з корупцією – одне з головних завдань влади

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає найбільш важливими напрямами дій влади для успішного проведення реформ в Україні боротьбу з корупцією, судову та податкову реформи, реформу управління державними підприємствами, а також пенсійну реформу і продовження реформування енергосектору країни. Про це йдеться в оновленій доповіді фонду з питань розвитку економік країн Східної Європи та Балтії.

Не менш актуальними завданнями фонд вважає підвищення продуктивності праці, стимулювання виробництва, поліпшення умов на ринку праці і поліпшення ділового середовища з метою залучення інвестицій.


"Політика країни повинна фокусуватися на інституційних реформах, мета яких – виключити неефективні заходи і нарощувати прямі приватні інвестиції», – йдеться у доповіді МВФ.

Згідно зі схваленим рік тому планом реформування економіки України фонд має намір надати для цього 17,5 млрд доларів кредитних коштів. Тому, підкреслили у фонді, від України чекають позитивних економічних показників, а також зменшення макроекономічних дисбалансів, які продиктовані, в першу чергу, геополітичною ситуацією.

Нагадаємо, чергова місія МВФ почне роботу в Україні 10 травня.