ua en ru

МВС взимку 2014 року закуповувало в Росії спецзасоби для розгону Майдану, - ГПУ

МВС взимку 2014 року закуповувало в Росії спецзасоби для розгону Майдану, - ГПУ Фото: міліція під час Евромайдана

МВС купувало ручні аерозольні гранати підвищеної потужності

Міністерство внутрішніх справ України в січні-лютому 2014 року закуповувало в Росії спеціальні засоби для розгону учасників Евромайдану. Про це повідомляється у матеріалах справи № 757/8442/17-до Печерського районного суду Києва.

"Під час досудового розслідування встановлено, що у січні - лютому 2014 року з РФ до МВС України поставлено спеціальних засобів, а саме ручні аерозольні гранати підвищеної потужності та безпеки РГР ("Рулет ВВ"), ручні аерозольні гранати РГ 60АЗ "Дрейф2", ручні гранати білого диму РДГ-2б, гранати стаціонарного встановлення "Пламя М", ручні світлошумові гранати "Факел С", ручні світлошумові гранати "Заря 2", за відсутності запитів про надання сприяння, передбачених Угодою про співробітництво між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ Російської Федерації від 04.06.2009, та сплати за відсутності підстав - розтрати, грошових коштів в сумі 1 177 203,09 грн. за митне оформлення поставлених Російською Федерацією спецзасобів, чим спричинено шкоду інтересам МВС України.", повідомляється в матеріалах справи.

Підставою для організації поставок стали документи і рапорти, затверджені керівництвом МВС України, в тому числі, документи начальника ДГБ МВС України генерала-лейтенанта міліції Олексія Крикуна.

Нагадаємо, Віктор Янукович заявив, що західні лідери обдурили його в 2014 році.